MLADOSTNIK IN DROGA

Od , 13/04/2011 07:27

Knjiga je izšla že pred štirimi leti in takoj pošla, zato smo se odločili, da jo dopolnimo, seveda posodobimo in ponovno natisnemo.

Knjiga, ki vam jo predstavljamo, je bil prvi tovrstni priročnik domačih avtorjev, katerega osrednji namen je mladostnikom omogočiti drugačne možnosti, kot je uživanje drog.

Avtorja sta strokovnjaka z dolgoletnimi izkušnjami s področja preprečevanja uživanja drog oziroma zdravljenja odvisnosti; zdravnik Andrej Kastelic, predstojnik Centra za zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog ter Marija Mikulan z Ministrstva za notranje zadeve. Izhajata iz predpostavke, da je odločitev za uživanje drog ponavadi zavestna. Da pa se večina uživalcev dokaj kmalu odloči za spremembo, torej za prenehanje uživanja drog in da te pogosto sami ne zmorejo izpeljati. Čeprav je danes zdravljenje lahko uspešno, nekateri kljub temu ne zmorejo prenehati z uživanjem drog. Prav nič jim ne pomaga, če jih mi pri tem obsojamo. Seveda si vsi želimo, da drog ne bi jemali, a ne pristajamo na vojno proti drogam, ki se spreminja v vojno proti uživalcem, pogosto tudi proti tistim še mladoletnim otrokom, ki z drogami morda šele eksperimentirajo. Problemov se je potrebno lotevati tam, kjer so vzroki. Takšen način reševanja priporočamo tudi pri preprečevanju uporabe drog.

Če poznamo vzroke, ki so pripeljali mladostnika k temu, da je drogo začel najprej poizkušati, kasneje pa redno uživati, mu bomo dosti lažje pomagali, hkrati pa tudi preprečili drugim, da do tega sploh ne bi prišlo.

Cena knjige: 21,69 EUR +9,5% ddv; SKUPAJ: 23,75 EUR.

 

Cena: 21,69 EUR


Komentiranje ni mogoče

Panorama Theme by Themocracy